KABA

Premijer Milanović obišao poplavljene dijelove Karlovca – dočekan s brojnim upitima

KARLOVAC – Poplavljeno područje grada Karlovca i okolice obišao je danas i hrvatski premijer Zoran Milanović. Zbog situacije u kojoj se nalaze svakih nekoliko mjeseci građani čije su kuće ugrožene zbog nabujalih rijeka, premijera očekivano nisu dočekali raširenih ruku. Samo su ga pitali gdje je pomoć, te kada će biti izgrađeni dugonajavljivani nasipi.

Turanj, Logorište i Gornje Mekušje samo su neki od dijelova grada koje su poplavile rijeke. Kod Gornjeg Mekušja Kupa i Korana su se spojile, te još jednom donijele probleme lokalnom stanovništu. Svaki put kad se izliju rijeke svoje kuće mora spašavati i deveteročlana obitelj Hajsan iz Gornjeg Mekušja. Dok su zajedno sa susjedima punili vreće s pijeskom posjetio ih je premijer.

Nakon obilaska poplavljenog područja premijer je najavio skoru gradnju nasipa. Nije se niti začudio da su građani kojima je imovina poplavljena i uništena ljuti i nesretni. Iako lokalno stanovništvo riječi obećanja sluša već godinama, Milanović najavljuje da će iduće godine sve biti bolje.

Premijer Milanović najavio je i pomoć države, nakon što se voda povuče i kad se procijene štete. Država će uvijek u ovakvim situacijama pomoći, naglasio je premijer.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/milanovic_poplava/*{/rokbox}