KABA

Vojnić pod vodom – rijeke ponovno poplavile i karlovačka prigradska naselja

VOJNIĆ/KARLOVAC – Prava drama odvija se večeras na širem području Vojnića. Kiša koja je neumorno padala tijekom cijeloga dana poplavila je dio općine i naselja u okolici. Voda je ušla u dvadesetak kuća, a mještani se bore zečjim nasipima kako bi obranili svoje domove.

Na terenu su i vatrogasci koji ispumpavaju vodu iz kuća. No osim rijeke Radonje, probleme izgleda radi i kanalizacija odnosno oborinske vode. Mještani Vojnića ne sjećaju se uopće ovakvih poplava, a prstom upiru u načelnika općine Nebojšu Andrića koji je obustavio projekt izgradnje sustava kanalizacije.

Naime projekt vrijedan 16 milijuna kuna još prošle godine započeo je bivši načelnik općine Branko Eremić za čijeg mandata je napravljena prva faza izgradnje sustava, dok preostale dvije nisu odrađene. Projekt sa 90% iznosa financiraju Hrvatske vode, dok bi preostali dio sredstava trebala izdvojiti općina. No načelnik Andrić kazao je kako Vojniću ne treba kanalizacija i sada se događaju poplave, kažu nam ogorčeni mještani.

No osim Radonje, rastu i vodostaji ostalih rijeka tako da je dio cesta zatvoren za promet. Radi se o državnoj cesti D6 Okić – Živković Kosa, Slunjski Moravci – Utinja, D36 na dionicama Blatnica-Kupčina, Koritinja- Šišljavić i Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko, županijska cesta Karlovac- Lasinja u mjestu Banski Kovačevac te Obala Ivana Trnskog.

Noć neće biti mirna ni za vatrogasce s područja Karlovca, što profesionalne što dobrovoljne. Osim što ispumpavaju vodu iz poplavljenih kuća, rade i na preventivi odnosno punjenju vreća s pijeskom kako bi bili spremni za novi vodeni val.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vojnic_poplave/*{/rokbox}