KABA

Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori trebao bi proraditi 2017.

KARLOVAC –  Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori bit će završen barem 6 mjeseci prije roka. Najavio je to danas Zdravko Marčetić, direktor Kodosa, tvrtke koja će upravljati Centrom za gospodarenje otpadom. Iako je najavljeno da će Centar proraditi do 2018., cijeli projekt trebao bi završiti do polovice 2017. godine.

Za desetak dana na adresu Centra za gospodarenje otpadom trebala bi stići lokacijska dozvola, koja je uvjet za početak ostalih radova kako bi se priveo kraju cijeli projekt izgradnje Centra na Babinoj Gori. Nakon toga, krenulo bi se s potrebnim natječajima.

U Kodosu još očekuju potvrdu glavnog projekta kako bi krenuli u izgradnju pristupne ceste, a pohvalili su se i da su gotovi projekti vodoopskrbe i elektrifikacije Centra.

Ako Centar za gospodarenje otpadom na Babinoj Gori i proradi 2017., bit će to 10 godina nakon što je osnovan Centar za gospodarenje otpadom Karlovačke županije. Što se financija tiče, izgradnja Centra trebala bi koštati nešto više od 200 milijuna kuna, s tim da se 80% novca planira namaknuti iz europskih fondova.