Uspješna treća godina karlovačkog izviđaštva

KARLOVAC – Odred izviđača Vladimir Nazor Karlovac postoji tek tri godine, a već su ostvarili brojne uspjehe. Budući da izviđači nisu postojali dvadesetak godina, smanjio se i broj zainteresiranih. Iz karlovačkog odreda koji broji tridesetak članova nadaju se povećanju broja članova i vraćanju stare slave izviđaštva.

Baš kao i nekada, glavne akcije izviđača su logorovanja, gdje uče kako preživjeti na otvorenom. Tako će svaki izviđač znati podići zaklon u šumi i skuhati večeru na logorskoj vatri, te naučiti šifrirano pismo, zapaliti plamen bez šibice ili čitati kartu. No, najvažnije je za djecu da im izviđači pružaju priliku istražiti savim novi svijet.

Karlovački odred izviđača ne žali se kad su u pitanju financije. Pomaže im Grad Karlovac, te nekoliko gradskih četvrti, a nešto novca namaknu i iz članarina. Trenutno je u odredu 30-ak članova raznih uzrasta, i to od 9 do 63 godina, a u planu je povećanje članstva.

Svi zainteresirani Izviđačkom odredu se mogu priključiti na sastancima koji se održavaju u prostorijama Gradske četvrti Zvijezda srijedom od 19 i četvrtkom od 19.30 sati.

izvidjaci_skupstina_2

error: Content is protected !!