Pronevjerili 1,5 milijuna kuna

KARLOVAC – Zbog zlouporabe položaja i ovlasti dvoje Karlovčana 43-godišnjakinja i 49-godišnjak pribavili su protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 1,5 milijuna kuna, javlja PU karlovačka.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 43-godišnjakinja i 49-godišnjak u razdoblju od 2008. do 2013. godine kao odgovorne osobe zlouporabili svoj položaj i ovlasti na način da su potuzakonito prebacivali novčana sredstva iz javne ustanove na svoje privatne račune i račune mjesnog odbora i dobrovoljnog vatrogasnog društva te ih kasnije nezakonito koristili za svoje privatne potrebe, zbog čega ih se sumnjiči da su počinili kaznena djela: Zlouporaba položaja i ovlasti, Krivotvorenje službene isprave, Ovjeravanje neistinitog sadržaja i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, stoji u priopćenju PU karlovačke.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela oboje osumnjičenika danas tijekom dana predani su pritvorskom nadzorniku, a potom su uz Posebno izvješće dovedeni na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Neslužbeno doznajemo da se navodno radi o Hermini Benić, donedavnoj djelatnici Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić te njenom suprugu Ivanu Beniću, predsjedniku DVD-a Gradac.