Policijski službenici nezadovoljni su Pilot projektom novog ustroja i organizacije rada

KARLOVAC – Policijski službenici nezadovoljni su pilot projektom novog ustroja i organizacije rada, smatraju tako u karlovačkoj podružnici Općeg sindikata Ministarstva unutarnjih poslova. Projekt je potrebno provoditi na drugačiji način, jer policijski službenici sada imaju lošije uvjete rada, a radno vrijeme nije prilagođeno potrebama službe.

Predstavnici općeg sindikata obišli su sve policijske uprave u kojima se provodi projekt, te su došli do zaključka kako se najučinkovitijim pokazalo radno vrijeme u dvosmjenskom sustavu rada 12-24, 12-48 koje u većini postaja PU karlovačke gdje se provodi projekt nije tako organizirano.

Smatraju i kako je u svaku radnu grupu potrebno uključiti policijske službenike svih specijalnosti. Također, premali je broj vozila kojim raspolažu policijski služenici, a ovdje valja istaknuti kako se u PU Karlovačkoj provode intenzivne mjere štednje goriva, što je apsurd jer se time štedi na sigurnosti građana, smatra v.d. povjerenika Općeg sindikata MUP-a PU Karlovačke Neven Rajak.

Ministarstvo više ne osigurava ni kasko osiguranje vozila, što policijske službenike stavlja pred zid, jer policajci moraju sanirati oštećenja a bez obzira što su im srezane plaće, vjerojatno bi pristali i da odvoje 20-ak kuna mjesečno za potrebe kasko osiguranja, smatra Rajak, no dodaje i kako problema ima još.

Nezadovoljni policijski službenici znače i nezadovoljne građane, s ograničenim sredstvima teško je kvalitetno raditi, smatra Rajak. Dodaje i kako očekuju sastanak s načelnikom PU Karlovačke Tomislavom Kotićem, u svakom slučaju Opći sindikat neće pristati na ustupke koji bi štetili policijskim službenicima.