web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovac dobiva spomen sobu poginulih branitelja

KARLOVAC – Dokumentacijsko-memorijalni centar Domovinskog rada “Damir Pintar” organizirao je javnu tribinu na temu “Predstavljanje spomen sobe poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije”.

Kako je najavljeno, centralni dio spomen sobe bit će zid sjećanja, s kojega će posjetitelje promatrati lica 604 branitelja koji su izgubili živote u Domovinskom ratu. Uz fotografiju svakog branitelja stajat će njegovo ime te godina rođenja i smrti, a u sobi će također biti postavljeno projekcijsko platno na kojemu će posjetitelji, a bit će riječ uglavnom o djeci koja će dolaziti na satove tzv. domovinskog odgoja, moći pogledati film o događanjima u Domovinskom ratu, ispričao nam je Petar Banić iz ZU HVIDR-a Karlovačke županije.

Inicijator ovog projekta je, naime, županijska HVIDR-a, a nakon što spomen soba bude stavljena u funkciju, brigu o njoj vodit će udruga Dokumentacijsko-meomorijalni centar Domovinskog rata “Damir Pintar”. Projekt je vrijedan oko 150.000 kuna.

Očekuje se da bi spomen soba poginulih hrvatskih branitelja u Domobranskoj 21 svoja vrata trebala otvoriti do kraja godine.

spomensoba2