Ministar otvorio novi odjel i najavio funkcionalno spajanje karlovačke i ogulinske bolnice

KARLOVAC – Ukupno 4 milijuna kuna decentraliziranih sredstava uloženo je u uređenje Odjela za gastroenterologiju i endokrinologiju Opće bolnice Karlovac kojeg su zajednički danas otvorili ministar zdravlja Rajko Ostojić i sanacijski upravitelj bolnice dr. Suad Crnica.

Šest liječnika specijalista i 12 medicinskih sestara na ovom odjelu je tako dobilo 14 novouređenih soba sa 34 kreveta. Ministar je ujedno obišao i novouređenu kiruršku dvoranu u sklopu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u koju je ministarstvo uložilo milijun kuna.

No ministar Ostojić najavio je i skoru objavu masterplana prema kojoj bi se karlovačka i ogulinska bolnica trebale funkcionalno integrirati, a neki odjeli prema najavama ministra trebali bi biti ukinuti.

– Jedan od razloga je dobra prometna povezanost Ogulina i Karlovca, drugi je isti osnivač odnosno županija. Dakle idemo po principu jedna županija – jedna bolnica. Neće doći do organskog spajanja, već funkcionalnog sa značajnim smanjenjem akutnog kapaciteta, ali poboljšanjem dnevne bolnice. Lani je karlovačka bolnica imala popunjenost oko 64%, a ogulinska 51%. Ovim spajanjem doći će do veće popunjenosti, ali najvažnije smanjenja troškova u zdravstvu, objasnio je ministar Ostojić.

Koji su to odjeli ministar nije želio otkriti, jer masterplan će za koji dan biti prezentiran javnosti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gastro_odjel_otvorenje/*{/rokbox}