sdp1303

KARLOVAC / OZALJ – HDZ je još jednom dokazao da je stranačka pripadnost najvažniji kriterij za zapošljavanje, stručnost i profesionalnost očito nisu bitne, tvrde tako u SDP-u. Nedavni izbor Gordane Basar za ravnateljicu OŠ Slave Raškaj u Ozlju prepun je nepravilnosti i proceduralnih grešaka, a sve se odvijalo pod palicom HDZ-a, smatraju SDP-ovci.

Četvero kandidata prijavilo se za mjesto ravnatelja OŠ Slave Raškaj u Ozlju, a na neki čudan način, odnosno bez poštivanja zakonske procedure došlo je do izbora Gordane Basar, tvrde SDP-ovci. Dokaz tome je i činjenica da prosvjetna inspekcija već tri dana boravi u školi i istražuje nepravilnosti.

Procedura imenovanja ravnatelja još uvijek traje, no neobično je da je Predragu Matku povjerenje iskazalo i učiteljsko vijeće i radnici, a tada vijeće roditelja svoje povjerenje iskazuje Gordani Basar, koja osvaja 11 glasova, dok ih Matko dobiva 10.

Basar je inače i članica školskog odnora, iz čijeg je rada po kandidaturi trebala biti izuzeta zbog mogućeg utjecaja na ostale članove, smatra predsjednica GO SDP-a Ozlja Irena Šimunić, te dodaje kako je Basar ipak bila toliko moralna da svoj glas da svom protukandidatu, koji je na kraju dobio 3 glasa, a Basar ih je osvojila 4.

Ovo je bahato dokazivanje političke moći i omalovažavanje struke,čije mišljenje očito nije važno, smatraju SDP-ovci.

Ministarstvu prosvjete stoga je poslan i dopis, a Šimunić kaže kako se nada da će pravna služba odraditi svoj posao, te podsjeća da je smijenjena i direktorica Turističke zajednice Ozlja, dok je ravnateljica Zavičajnog muzeja podnijela ostavku. SDP-ovci smatraju da to nije dobro, jer stručnost bi ipak trebala biti ispred stranačke pripadnosti.