web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ekipe OŠ Dubovac i Gimnazije pobjednici natjecanja Crvenog križa

KARLOVAC – U osnovnoj školi Banija danas je održano 11. Gradsko natjecanje mladih karlovačkog društva Crvenog križa. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se u poznavanju Crvenog križa, Ženevske konvencije, ljudskih prava, prava djeteta i pružanju prve pomoći.

Ekipa osnovne škole Dubovac kod podmladka i ekipa karlovačke Gimnazije kod mladih pobjednici su današnjeg gradskog natjecanja. Na natjecanju je sudjelovalo osam ekipa, a natjecatelji dolaze iz osnovnih škola Banija, Dragojla Jarnević, Dubovac, Grabrik i Draganić, te iz Prirodoslovne i Medicinske škole i iz karlovačke Gimnazije. Učenici su se za natjecanje pripremali nekoliko mjeseci, a znanjem koje su dobili mogu posramiti i odrasle.

Pobjednici današnjeg natjecanja u kategoriji podmlatka i mladih predstavljat će karlovački Crveni križ i svoje škole, na međužupanijskom natjecanju, koje će u travnju biti održano u Dugoj Resi.

Na natjecanju je, uz volontere i pomagače, sudjelovalo stotinjak članova Crvenog križa. Pobjednici nastavljaju s vježbanjem kako bi se što bolje pripremili za među županijsko natjecanje.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/crveni_kriz_natjecanje/*{/rokbox}