gromovi_skupstina

DUGA RESA – Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi okuplja stotinjak pripadnika nekadašnjih Gromova koji su se borili na mnogim bojištima u Hrvatskoj. Udruga se uvijek prisjeća poginulih kolega, ali i pomaže bolesnim pripadnicima nekadašnje legendarne brigade. Tako su se svojih kolega sjetili na još jednom Izvještajnom zboru, koji je održan sinoć u Dugoj Resi.

Uz obilježavanje najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti, udruga najviše brine o svojim bolesnim i socijalno ugroženim suborcima. Za njih najčešće organiziraju humanitarne sportske susrete, gdje se okupe kako bi im dali i moralnu podršku.

Gromovi se redovito okupljaju, prisjećaju se ratnih dana, ali kroz udrugu i pomažu jedni drugima. Na financijsku se situaciju ne žale. Kažu, ono koliko imaju im je zasad dovoljno.

Gromovi, čija udruga je osnovana prije 7 godina, nastavljaju s radom, obilježavanjem važnih obljetnica i brigom za kolege. Tako su najavili da će i ove godine sudjelovati u svim važnijim događajima u organizaciji Karlovačke županije.

gromovi_skupstina_2