KABA

Andrija Markač uveden u službu policijskog kapelana

KARLOVAC – Andrija Markač uveden je u službu kao policijski kapelan kapelanije Svetog Josipa Karlovac. Kapelanija zauzima prostor cijele županije, a uvođenjem Markača u službu ostavaren je dio Ugovora Vlade RH i Svete Stolice o omogućavanju duhovne službe vojnim i policijskim službenicima.

Uoči blagdana Svetog Josipa vojni biskup Juraj Jezerinac uveo je u službu policijskog kapelana Andriju Markača, koji je tu dužnost preuzeo još prošle godine.

Jezerinac je u svojoj propovijedio govorio o jačanju vjere, budućnosti Domovine i svijeta koja je u rukama novog života, stoga je velika uloga na roditeljima, kojima je upućena poruka Ne bojte se!

Odogoj se nikako ne smije prepustiti školi I ulici, a jednaku ulogu pri odgoju djeteta moraju imati otac i majka, upozorio je Jezerinac.

Sveti Josip osim što je zaštitnik očeva, zaštitnik je i zanatlija, odnosno radnika, stoga ga moramo moliti da budemo u stanju časno i odgovorno obavljati svoj posao. Vrijednost rada ne mjeri se novcem, već ljubavlju koji se u njega ulaže, kaže Jezerinac.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/markac_policijski_ordinarijat/*{/rokbox}