KABA

Mons. Gorski: “Ovo je vrijeme velikih iskušenja za mnoge obitelji, za mnoge očeve”

KARLOVAC – Blagdan zaštitnika hrvatskog naroda i Grada Karlovca, svetog Josipa svečano je obilježena u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcu. Tradicionalno se na misnom slavlju, koje je ovoga puta predvodio pomoćni biskup zagrebački monsinjor Mijo Gorski, okupio velik broj vjernika i hodočasnika ne samo ih naše županije, nego i iz drugih krajeva Hrvatske.

– Danas su mnogi roditelji zbunjeni ponudama koje utječu na njihovu djecu. Osjećaju se nemoćnima ili napuštenima u toj važnoj ulozi odgoja – kako odgajati svoju djecu danas, pita se monsinjor Gorski te dodaje da Josip uz molitvu odgaja za ustrajni rad. Danas, mnogi očevi i majke uskraćuju djeci iskustvo i obvezu rada unutar svojih obiteljskih obveza. A odgoj je ponajmanje riječ. Ono je iskustvo zajedničkog života, molitve, rada i odgovornosti.

– Ovo je vrijeme velikih iskušenja za mnoge obitelji, za mnoge očeve. Nije jednostavno stati pred djecu koja traže svoje, a ne moći im dati potrebno. Nije moguće bezbrižno leći u krevet, a ne znati kako sutra preuzeti svoje obveze. No, upravo muškarci, očevi, muževi, kao što je bio sveti Josip omogućuju nastavak i trajanje, bude nadu i temelj su ovog društva. Oni se nedaju pokolebati jer su nošeni snagom Božjeg obećanja, zaključuje monsinjor Gorski u svojoj propovijedi.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Sveti_Josip_2014/*{/rokbox}