KABA

Duh Uskrsa živi u karlovačkoj Zvijezdi

KARLOVAC – U izlozima u Radićevoj i Tomislavovoj ulici možete sve do 27. travnja pogledati prigodnu Uskrsnu izložbu cvijeća i pisanica. Izložbu su pripremile vrijedne ruke djece karlovačkih vrtića i škola, te obrtnika, udruga, i vjernika. Izložba je postavljena ususret najvećem kršćanskom blagdanu – Uskrsu. Svaki sudionik Uskrsne radionice pisanica dao je svoj doprinos kako bi blagdanski ugođaj u Karlovcu bio što intenzivniji. Pisanice, koje su jedan od najpoznatijih simbola Uskrsa, izrađene su u više tehnika. Tako se u izlozima Radićeve i Tomislavove ulice mogu vidjeti bušene, izrađene od kaširanog papira, oslikane, od kamena i karamike pisanice. Osim pisanica u izlozima se mogu pogledati i Uskrsne čestitke. Unutar Franjevačkog samostana postoji nekolicina osoba koje čine jezgru pokretanja i održavanja Uskrsnih i Božićnih izložbi u izlozima, a glavna poktetačica ove lijepe blagdanske priče je Vesna Beg.

u1

– Njihov rad je volonterski i znak je dobre volje da se u grad Karlovac na karlovačke ulice unese duh blagdana, a osim toga ima i humanitarnu notu jer svaku pisanicu ili čestitku oni koji žele mogu kupiti. Na taj način svi pomažamo onima koji su najpotrebniji, kazao je p. Franjo Tomašević, župnik župe Presvetog Trojstva.

A najpotrebnijih je danas zaista puno, stoga ne birajte jer sve pisanice su provjereno lijepe i dobrih su ruku djelo – djelo koje će nekome osigurati topli obrok.

u3