Vježba ”Kamensko 2014” pokazala spremnost vojske i karlovačkih žurnih službi

KARLOVAC – Inžinjerijska pukovnija, Javna vatrgoasna postrojba grada Karlovca, HGSS stanica Karlovac, Klub za podvodne aktivnosti Karlovac, Zavod za hitnu medicinu Kalrlovačke županije i karlovački ured DUZS-a sudjelovali su zajednički u velikoj vježbi na prostoru vježbališta Kupa u vojarni Kamensko. Vježba naziva Kamnsko 2014. pokazala je zajedničko djelovanje vojske i žurnih službi u slučaju poplava kada je u tijeku evakuacije došlo do požara na civilnom sredstvu koji je zahvatio i amfibijski transporter vojske.

– Važno je da znamo zajednički djelovati, tko što radi, da znamo sposobnosti i mogućnosti svakog čovjeka, svakog sredstva, da znamo procese i metodologiju zajedničkog rada, a to smo pokazali. Iako je vježba izgledala jednostavno, ona je bila takva jer su je odradili ljudi koji su spremni odgovoriti na ovakve situacije. Međutim u stvarnom životu kada imate civile koji su pogođeni i koji su u panici, puno je teže. Zato imamo ovakve vježbe da zajednički znamo što bolje raditi, kazao je nakon vježbe zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc.

Svoje oduševljenje ovakvim načinom rada vojske i karlvoačkih žurnih službi nije krio niti župan Ivan Vučić, naglasivši kako mu je drago što imamo ljude koji znaju i mogu učinkovito zajednički djelovati.

General Repinc ujedno je najavio još jednu vježbu HKoV-a ovoga puta s vatrgoasnim postrojbama među kojima je i karlovačka. Scenarij bi bio požar otvorenog prostora, a vježba bi trebala biti održana na poligonu Slunj.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kamensko_2014/*{/rokbox}