Udrugama 300 tisuća kuna iz Gradskog proračuna

KARLOVAC – Nitko ne može platiti vaš rad i vrijeme koje posvećujete udrugama u kojima djelujete, stoga ovo malo novca koje grad daje za vaše potrebe shavatite kao znak da se vaš rad u društvu cijeni, rekao je gradonačelnik Damir Jelić prilikom potpisivanja ugovora s udrugama koje su dobile sredstva iz Proračuna za sufinanciranje projekata.

Na natječaj za Grad prijatelj djece pristigle su 22 prijave, od čega je 14 projekata dobilo sredstva u ukupnom iznosu od 90 tisuća kuna. Na natječaj za Udruge civilnog društva pristigle su 63 prijave, a 27 projekata je dobilo sredstva u iznosu od 165 tisuća kuna. Ukupno su neraspoređene ostale 44 tisuće kuna, koje će tijekom godine po potrebi biti dodijeljene Udrugama.

Podsjetio je gradonačelnik Jelić kako su prije nekoliko godine sredstva za Udruge bila nekoliko puta manja, iako je proračun bio veći, a razlog tome je i povećana svijest o vrijednosti civilnih inicijativa. U 90 % slučajeva u Udrugama se radi iz ljubavi prema Domovini i Gradu, smatra Jelić.

Gradonačelnik je predstavnike Udruga zamolio za otvorenost i kritičnost u komunikaciji, a Udrugama koje nisu dobile sredstva poručio da će prostora biti.