Europarlamentarci predstavili program u Karlovcu

KARLOVAC – Prošle godine izlaznost na izbore za Europski parlament bila je svega 20 posto. Kako bi se taj postotak povećao i kako bi građane educirali o važnosti izbora predstavnika u ovom tijelu, kandidati Hrvatske demokratske zajednice Dubravka Šuica, Ivica Tolić i Ivan Sablić, koji se nalaze na zajedničkoj listi stranaka HDZ – HSS – HSP – AS-ZDS – HDS – BUZ, danas su boravili u Karlovačkoj županiji. Družili su se s građanima na tržnici, održali tribine u Karlovcu i Slunju, razgovarali s braniteljima i predstavili program u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu.

Kako istaknuo potpredsjednik HDZ-a, karlovački gradonačelnik Damir Jelić, ova lista predstavlja sve slojeve hrvatskog društva, i jedina je lista na kojoj se nalaze predstavnici branitelja, ali i predstavnici iseljeništva Hrvatske i Hrvata iz BiH. Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i karlovački župan Ivan Vučić pohvalio je dosadašnju dobru suradnju s europarlamentarcima koji su mu, kako je rekao, bili dostupni kad god ih je trebao. Važno nam je da imamo zastupnike koji će znati uzeti riječ i lobirati za nas u europarlamentu, zaključio je Vučić.

Kandidati HDZ-a koji se natječu za mjesta u EU parlamentu ukratko su poručili za što će se zalagati ukoliko dobiju podršku birača. Šuica je kao odrednice navela pozicioniranje Hratske kao mosta prema jugoistočnoj Europi, povlačenje novca iz EU fondova, lobiranje za izgradnju prometnih pravaca, popravljanje položaja mladih i obitelji te promociju hrvatske kulture i jezika. Sablić se fokusirao na izgradnju školskog sustava koji će biti podrška hrvatskom gospodarstvu, a Tolić na rješavanje otvorenih pitanja s istočnim susjedima koji se, rekao je, moraju riješiti prije njihova ulaska u EU.