Ozljani proslavili Dan grada

OZALJ – Ozljani su danas obilježili Dan grada. Uoči svečane sjednice Gradskog vijeća položeni su vijenci na spomen ploču u Starom gradu Ozlju, a sama svečanost započela je dodjelom javnih priznanja najzaslužnijim građanima. Priznanja su ove godine dodijeljena tvrtki BBT za održavanje objekata, obrtu za poljoprivrednu proizvodnju i usluge Vitis, tajniku NK Zrinski Ozalj Zlatku Sentigaru i kuglačici Valentini Pavlaković te KUD-u Katarina Zrinski za očuvanje kulturne baštine.

Najemotivnija je danas bila ozaljska prva dama Gordana Lipšinić, kojoj je ovo bila prva proslava rođendana Grada Ozlja otkako je lani preuzela sjela u gradonačelničku fotelju. Govoreći o prirodnim ljepotama kao potencijalu razvoja ozaljskog kraja, ispustila je pokoju suzu, ali i rekla da si daje u zadatak iskoristiti te resurse bolje nego što se to činilo do sada.

Optimizam vezano uz budućnost ozaljskog kraja s gradonačelnicom dijeli i Družba “Braća Hrvatskog Zmaja” u čijem je vlasništvu Stari grad Ozalj. Kako je rečeno, Družba je u sanaciju uložila preko 10 milijuna kuna.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljene su i nagrade “Stjepko Težak” za najljepšu kratku ljubavnu priču, a stručni žiri, u kojemu je bila i književnica Julijana Matanović, najboljom je ocijenio priču studentice kroatistike Kristine Kasumović.

ozalj3004_1