web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Rendulić: Moju ostavku shvatite kao apel institucijama

KARLOVAC – Moju ostavku shvatite kao apel MORH-u i državi, grad Slunj neće uspjeti preživjeti bez 30 % sredstava, koliko je odlukom da MORH prestane plaćati komunalnu naknadu izgubio, rekao je obrazlažući svoju ostavku Željko Rendulić.

Iako su napravljene brojne uštede, grad Slunj će bez 4,5 milijuna kuna teško preživjeti, neće biti moguće održavanje cesta, javne rasvjete, komunalija, a ulaganja će postati nemoguća misija, smatra Rendulić. U predizbornoj kampanji nisam obećavao ništa, a sada smatram svojom moralnom dužnosti da odstupim, jer učinio sam sve što sam mogao.

Cilj na početku mandata bio je osigurati kvalitetan život i razvoj Slunja, danas vidim da to ne mogu ostavriti i odlazim,uz apel institucijama da spase grad Slunj od propasti.

Do raspisivanja novih izbora dužnost gradonačelnika će obnašati Josip Gračan, a novog gradonačelnika, tko god on bio, čekat će težak posao. Naime sljedeći korak koji je moguće učiniti je ovrha prema MORH-u. Volje u državi nema za rješavanje ovog problema, smatra Rendulić, a Slunjanima se preostaje nadati da će na čelno mjesto u gradu doći čovjek koji će imati hrabrosti boriti se protiv državnog aparata.