KABA

Hokejaši igrali 9 utakmica u Zagrebu

KARLOVAC – Nastavak Prvenstva Hrvatske Inline hokej klubu Karlovac donio je 7 novih utakmica u dvije dobne skupine. Na teren su izašli oni najmlađi te seniori. U subotu hokejaši do 10 godina odigrali 5 utakmica, dok su u nedjelju seniori igrali dvije.

Mališani su u prvoj utakmici otkinuli bod favoritu, prvoj momčadi prvenstva, zagrebačkim Munjama s 2:2 u regularnom djelu utakmice. Nažalost, u raspucavanju kaznenih udaraca bolji su bili vršnjaci iz Zagreba te tako odnijeli pobjedu. Drugu utakmicu igrali su ponovno iste momčadi, no ovoga puta dečki iz Munja pobjeđuju s 2:1. Protiv drugog velikog konkurenta, zagrebačkih Kuna, mali Karlovčani pobjeđuju na penale, nakon 1:1 u regularnom djelu, ponajviše zahvaljujući odličnim golmanskim reakcijama Roka Kurtagića. Sljedeću utakmicu hokejaši Karlovca izgubili su od Kuna, također na penale, a u susretu su obje momčadi zabile po 2 pogotka. U posljednjem susretu danu, već vidno izmoreni Karlovački hokejaši pobijedili su Sisak rezultatom 2:1. 

Odličnom igrom i snalaženjem po terenu pokazali su kako napreduju i koliko im doista znači kontinuitet treninga koji sada imamo otvaranjem trening dvorane. Momčadski duh i igra u konstantnom su uzletu, što je odlično jer se prvenstvo bliži kraju, istaknuo je trener malih hokejaša – Matija Ratkaj. 

Karlovac U-10 nastupio je u sastavu: Roko Kurtagić, Antonio Markezić, Max Banay, Patrik Kraščić, Krešimir Plavetić, Klara Penić, Mislav Penić i David Banay.

Seniori su u nedjelju odigrali dvije prvenstvene utakmice, sa zagrebačkim momčadima Munjom i Dinamom. Protiv Munja Karlovčani su izgubili s rezultatom 7:4. Iako su se odlično držali u prvom poluvremenu, kratka klupa naše momčadi nije mogla parirati Zagrepčanima. Žapci su nastupili ovog vikenda u skraćenom sastavu te s nekoliko igrača koji su se vratili nakon duže pauze, a to se u velikoj mjeri pokazalo i na terenu. U drugoj utakmici tehnički superiorniji protivnik odnio je pobjedu. Dinamo iz Zagreba slavio je s rezultatom 8:3. 

Za momčad Karlovca nastupili su: Matija Đaković, Matija Ratkaj, Boris Simić, Ozren Šegavić, Filip Puzić, Marko Pletikosić, D. Franjković i A. Franjković.