web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovački šumari i drvni dizajneri najbolji u državi

KARLOVAC – Učenici karlovačke Šumarske i drvodjeljske škole najbolji su stolari i šumarski tehničari u državi. Na nedavnim natjecanjima osvojili su 3 zlata, jedno srebro i 2 bronce.

Luka Jandričić najbolji je stolar, Deni Ivanušević prvi je u disciplini šumarski tehničar, dok je prvo mjesto u radu motornom pilom osvojio Kristijan Rajn. Srebrni u radu motornom pilom je Denis Herceg, dok su brončane medalje osvojili Karlo Povrženić kao drvni tehničar – dizajner i Kristijan Rajn u disciplini šumarskih tehničara.

Ovim rezultatima učenici Šumarske i drvodjeljske škole pokazali su najbolje znanje i vještine među učenicima 19 škola iz cijele Hrvatske, a u čak dvije discipline uvjerljivo su prvi. Ovaj rezultat ponavljaju već 10 godina.

Na nedavno održanoj Smotri drvodjeljskih škola na temu samostalne vješalice predstavljen je rad karlovačkih učenika. Riječ je o vješalici u obliku kravate, koja je nastavak iste teme iz 2005. godine kad je učenik škole izradio stalak za kišobrane na temu kravate kao plitvičkog slapa.

Svi učenici koji su osvojili medalje maturanti su ove karlovačke škole. Većina njih planira nastaviti školovanje, a nekima već pristižu ponude za posao.

sumari_nagrade_1