Lovro Čorak prvak Hrvatske u višeboju

KARLOVAC – Karlovački gimnastičari nastupili su na 23. višebojskom prvenstvu Hrvatske za mlađe dobne kategorije u muškoj sportskoj gimnastici. GK Sokol Karlovac nastupio s najvećim brojem gimnastičara po pojedinom klubu.U najtežoj gimnastičkoj disciplini, “višeboju” nastupilo je 10 karlovačkih gimnastičara.

Briljirao je Lovro Čorak – osvojio je  najviši zbir svih 6 gimnastičkih sprava i osvojio 1. mjesto te tako postao višebojski prvak Hrvatske za 2014. godinu. Dokazao je kvalitetu svoje forme pred odlazak na Europski međunarodni kamp u Tirreniu (Italija), s trenerom Marijanom Šančićem.

Ekipno je Karlovac u kategoriji mlađih kadeta osvojio 4.mjesto, a nastupili su Josip Cvitešić, Dominik Mateša i Petar Sinčić. U kategoriji kadeta osvojeno je 1.mjesto, a za ekipu su nastupili Matija Tek, Niko Oskoruš, David Fajt i Luka Jurčić koji je s 4. pojedinačnim mjestom bio korak do medalje. U kategoriji mlađih juniora osvojeno je 1. mjesto, a za ekipu su nastupili Lovro Čorak, Dominik Josip Skoko i Luka Furač.

Uz gimnastičare su bili njihovi treneri Petar Bijelić i Marijan Šančić te međunarodni sudac Jurica Suhin iz GK Sokol Karlovac.