Dubovcem zavladala vlastela, središnja događanja 24. i 25. svibnja

KARLOVAC – Radionicama za učenike osnovnih škola započeo je Sajam vlastelinstva. Od početka tjedna održava se 15-ak različitih radionica, od pisanja glagoljice, preko izrade nakita, do streličarstva i sviranja bubnjeva. Stari grad Dubovac vratio se u srednji vijek i otvorio svoja vrata najmlađima.

Tijekom cijelog tjedna na Dubovac dolaze osnovnoškolci kako bi upoznali povijest Dubovca, ali se i okušali u žongliranju, streličarstvu, lončarenju, izradi vitraja, ali i izradili nakit i poslušali vilinske priče.

Stari grad su tako danas osvojili i mališani iz Pokupskog, dok su najrjeđi posjetitelji Karlovčani, iz nepoznatih razloga. Sljedeći vikend su pak središnja događanja ovogodišnjeg Sajma vlastelinstva.

U subotu 24. i nedjelju 25. svibnja od 10 do 22 sata posjetitelji će moći uživati u kazališno scenskim nastupima, koncertu renesansnog ansambla te zaplesati renesansni ples, isprobati krvničke postupake, okušati se u lončarenju, crtati Stari grad s dvorskim slikarom, kušati gastronomsku ponudu, kupiti tradicionalne i ručne izrade.

Bitke ove godine neće biti, zbog nedostatka sredstava, jer 25 tisuća kuna proračuna s kojim raspolažu nije dovoljno za sve troškove, tako da preostaje nadati se da će sljedeće godine biti više novca za sve potrebe Sajma.