web karijera 1160*120
web struka 1160*120

I e – poslovanje je bitno

KARLOVAC – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja naziv je projekta, koji je danas predstavljen na seminaru, kojeg je organizirala Razvojna agencija Karlovačke županije Karla u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta. Cilj ovog projekta je unaprijediti učinkovitost, konkurentnost i profitabilnost poduezća primjenom tehnologije. U sklopu projekta tijekom lipnja bit će organizirane brojne radionice, tijekom kojih će zainteresirani mali i srednji poduzetnici biti educirani o e – poslovanju. Projekt je vrijedan 50 tisuća eura, odobrilo ga je Ministarstvo poduzetništva i obrta.

U Europskoj uniji ima više od 380 milijuna korisnika interneta, a 76 posto ukupnog broja kućanstava ima internet, i čak 53 posto korisnika interneta u Europskoj uniji kupuje proizvode i usluge putem interneta.

– Naime, ulazak Republike Hrvatske na konkurentno tržište Europske Unije za male i srednje poduzetnike znači nove prilike za širenje vlastitog poslovanja, ali ujedno predstavlja i velik izazov jer u korištenju e-poslovanja hrvatska poduzeća zaostaju za svojim konkurentima, rečeno je danas tijekom seminara.