web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kotromanović: Neplaćanje naknade nije naša odluka, Zakon je takav

SLUNJ – I MORH je bačen na koljena, nama je država uskratila 250 milijuna kuna, konetirao je danas ministar obrane Ante Kotromanović neplaćanje komunalne naknade za Vojni poligon koje je rezultiralo manjkom u gradskoj blagajni od 4 milijuna kuna i ostavkom gradonačelnik Željka Rendulića.

-Kada je donesena odluka o neplaćanju naknade zatražio i očitovanje minstrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš i ona mi je odgovorila da nismo obvezni plaćati naknadu. Zakon je takav, meni je jako žao što su Slunj i drugi gradovi i općine ostali bez tih sredstava. Ta odluka nije bila na nama, dodao je ministar.

Kazao je i kako je ministarstvo u Slunju napravilo stanove u kojima žive njihovi časnici, ali i dalje planiraju sredstva za pomoć civilnim institucijama za koje godišnje izdvajaju oko 8 milijuna kuna, no puno sredstava utrošeno je ovih dana u Slavoniju. Točan iznos ne može prognozirati, ali tvrdi kako se radi o milijunima te da će i dalje nastaviti pomagati u sanaciji štete od poplava. Napominje i kako je otvoren i za daljnu suradnju pa čak i u vidu turizma.

– Mi možemo omogućiti ovdje razne oblike turizma, primjerice paintball, ali pomoći i kada se radi o infrastrukturi. To je sada odluka Vlade, zaključio je ministar.