Predstavljen Sportski glasnik DV Gaza – s puno vježbe do zdravlja i sreće!

KARLOVAC – Dječji vrtić Gaza i danas je nastavio sa svojim sportskim aktivnostima, no ovaj put u zatvorenom prostoru. Nakon jučer održanog sportskog susreta, danas je u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića predstavljen Sportski glasnik DV Gaza. Još 2006. godine na inicijativu odgojiteljice Andreje Ledić u ovom je vrtiću pokrenut projekt Vježbanjem do zdravlja. Nakon dvije godine provođenja programa kroz koji su djeca upoznala dvadesetak različitih sportova, iscrpljene su mogućnosti suradnje na dobrovoljnim osnovama i pokrenut je sportski program.

U dvije vrtićke skupine – mlađoj i starijoj, provodi se ovaj program kojeg vode treneri Maja Jakić i Martin Galović. Djeca se upoznaju s elementima ritmičke gimnastike, hokeja, kuglanja, atletike, sportske gimnastike, klizanja, ali i raznih igri poput labirinta, povlačenja konopa i slično.

Cijeli projekt pokrenut je iz razloga što današnja djeca sve manje vremena provode vani, ne bave se tjelesnim aktivnostima, najviše vremena provode sjedeći ispred kompjutera i televizora, s prijateljima komuniciraju preko društvenih mreža i mobitela, a nažalost izbjegavaju i tjelesni odgoj u školi. Iz tog razloga u DV Gaza odlučili su puno vježbati, biti zdravi i sretni i stvoriti temelje za aktivno bavljenje sportskim aktivnostima tijekom cijelog života.