web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Nadnarednik Pero Bertović najspremniji vojnik

SLUNJ – Od 107 natjecatelja, najuspješniji u svladavanju staze u dužini od 37 i pol kilometara te deset zacrtanih točaka bio je pripadnik Hrvatske kopnene vojske Pero Bertović koji je zaslužio titulu najspretnijeg vojnika.

– Staza je bila zahtjevna i teška, a pripremamo se gotovo godinu dana da bi bilo što bolji i postigli odličan uspjeh, kazao nam je nadnarednik Bertović.

Cilj natjecanja je pokazivanje znanja, vještine i psihofizičke osposobljenosti za obavljanje zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja. Ovogodišnje izdanje bilo je prošireno, a sudjelovali su uz hrvatske vojnike i vojnici iz Austrije, Mađarske, Poljske, Slovenije, Češke i Makedonije.

– Naš interes je kroz jaku obuku, stegu i dril poboljšati kvalitetu hrvatskog vojnika. To radimo, to ćemo nastaviti i za ovakve aktivnosti smo spremni uložiti koliko god treba sredstava, naglasio je ministar Ante Kotromanović te pohvalio posebno dvije članice Hrvatske vojske koje su sudjelovale, no tri natjecatelja dobila su kritike.

– Imamo ti pripadnika Hrvatske vojske koji su odustali. Njih ću pohvaliti jer su se prijavili, ali ćemo ih kazniti jer su odustali. Hrvatski vojnik ne smije nikada odustati, jasan je ministar.

Iako je viceadmiral Ante Urlić potiho prokomentirao da će učiniti sve, ipak je malo popustio na novinarski upit koje su kazne za odustalu trojku.

– Provjerit ćemo zašto su odutali, je li razlog iscrpljenost ili nešto drugo. Mi imamo svoje propise, ali ja vam ne mogu reći hoće li oni biti kažnjeni, pojasnio je Urlić.

Bila to izmorenost ili neki drugi razlog, dogodine će natjecanje, sudeći prema ministrovim riječima biti još složenije, a postoji mogućnost da se održi zajedno s mornaricom.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/prvi_za_hrv/*{/rokbox}