web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Direktori Komunalnog i Čistoće nezadovoljni naplatom

DUGA RESA – Na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Duge Rese raspravljalo se o mnogočemu. Teme raznolike – od molbi da se vijećnicima omogući rad u primjerenijoj prostoriji na klupama na kojima bi mogli raširiti svoje materijale i da im se za vrijeme sjednica poslužuje voda, preko standardnih žalbi na stanje prometnica, loše postavljene šahtove koji stvaraju buku, nedostatak prometne signalizacije i stanja pothodnika za koji je poručeno da bi ga trebalo češće i kvalitetnije čistiti, pa sve do previsoke cijene vode. Nisu pošteđene gradske komunalne tvrtke, ali niti građani kojima je upućen apel da budu ažurniji u plaćanju svojih računa.

– Krenulo je skidanje vodomjera svima onima koji ne plaćaju vodu. Ja bih vas zamolio da ako ste za suradnju da dođete kod nas da se dogovorimo. Vrijeme je da svi počnemo plaćati svoje obaveze – poručio je građanima direktor Komunalnog Duga Resa, Nikola Car.

Računi za vodu nisu jedini računi u čijem plaćanju Dugorešani zakazuju.

– Imamo 1,6 milijuna kuna nenaplaćenih potraživanja i čeka nas 600 do 700 ovrha. Molio bih dužnike da se jave, da dođu na razgovor, da reprogramiramo dugove. Trebate znati da ako idemo pravnim putem, samo ćemo imati dodatne troškove za javne bilježnike, a ako ste za dogovor, nekako ćemo se dogovoriti – apelira direktor Čistoće Marijan Kovačić.

Dodajmo na kraju da je na današnjoj sjednici dugoreškog gradskog vijeća otpisano ukupno 50 tisuća kuna duga najamnine za 28 građana, što zbog zastare, što zbog činjenice da se dug nema odakle naplatiti.