USKA otvorila vrata malim posjetiteljima

KARLOVAC – Udruga slijepih USKA povodom desetogodišnjice rada otvorila je vrata svojih prostorija te su ih danas posjetili prvašići Osnovne škole Braća Seljan.

Djeca su imala priliku upoznati se sa rekreativnim i zabavnim pomagalima za slijepe osobe, a posebno zanimljivi bili su im šah za slijepe, domino, čovječe ne ljuti se, karte, mlin, te elektronski pikado za slijepe. Bila je to prilika da se uvjere da slijepe osobe unatoč gubitku vida imaju priliku zabavljati se uz pomoć raznih prilagođenih pomagala. Male posjetitelje posebno je oduševila Pina, pas vodič koji slobodno šeta prostorijama udruge, pa su se svi rado poigrali s njome. Svoj djeci darovane su edukativne brošure o sportu i rekreaciji slijepih osoba pod naslovom „Sportom za ljepšu budućnost”, a udruga ih je iznenadila i prigodnim domjenkom.

USKA najavljuje da su cijele godine otvoreni za suradnju za sve zainteresirane. Svi koji žele mogu najaviti svoj organizirani dolazak na broj telefona 091 6000 616 kako bi se mogli upoznati s radom Udruge.