web karijera 1160*120
web struka 1160*120

PRESS KONFERENCIJA SUOI KARLOVČKE ŽUPANIJE

KARLOVAC – Povodom Dana otvorenih vrata udruga, kojeg organizira šest udruga osoba s invaliditetom uključenih u Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, danas je održana tiskovna konferencija kako bi se javnost pobliže upoznala s aktivnostima i budućim planovima. Već dugi niz godina manifestacija dana otvorenih vrata udruga, na poticaj Vladinog ureda za udruge, želi se približiti članovima društva i zajednice jer je zapravo cilj javnosti pokazati sve ono što udruge čine za opće dobro cijele zajednice. Tim povodom 6 članica Saveza odlučile su zajednički prikazati svoje djelovanje.

Udruge članice Saveza pružaju usluge i u zajednici koje možda ne postoje ili ne postoje u nekom adekvatnom ili dovoljno velikom obliku koji bi koristio korisnicima. Uvode inovativne uslužne modele podrške, primjerice osobnog asistenta, asistente u nastavi, socijalno mentorstvo i inkluzivno volonterstvo koji se ne mogu pronaći niti u jednoj drugoj ustanovi. Najčešće takve udruge osnivaju srodnici, dakle obitelj, a bitno je naglasiti da se otvaraju i nova radna mjesta stvaranjem različitih projekata.

Udruga multipleskleroze ima novi pojekt kojim želi članovima pružiti potporu, kvalitetu i podršku, a plan rada je da se osobama oboljelih od multipleskleroze pruži zdravstvena usluga te time unaprijedi njihovo zdravlje i kvaliteta života. Što se tiče Zvončića, jedna novost, a to je da je osigurana rehabilitacija za djecu iz Slunja i okolice, a Grad Slunj je udruzi omogućio grijani prostor bez najma i režija.

Zaključno, moto svih ovih udruga je : “Ne trpaj probleme pod tepih, idemo ga riješiti”, a naravno projekti i rezultati su dokaz da je tome uistinu tako.