Počeli radovi na izgradnji DV Švarča

KARLOVAC – Svake godine ostane neupisane djece u karlovačke vrtiće. Unatoč stalnom povećavanju broja djece u skupinama, samo ove godine 120-ero djece koja zadovoljavaju sve kriterije nije upisano. Izgradnjom novog vrtića na Švarči problem bi trebao biti riješen.

Građevina će prema riječima izvođača radova spadati u A energetski razred, a osim mjesta za boravak djece i pratećih prostora vrtić će imati polivalentnu dvoranu s pomoćnim prostorima, dječju knjižnicu, prostore za radnike, kuhinju, praonicu rublja i pomoćne prostore.

Čak 2500 kvadrata prostora predviđeno je za vanjska igrališta i zelene površine. Ovo je nakon Turnja drugi vrtić u Karlovcu koji se gradi s tom namjenom, a radovi bi trebali biti završeni kroz sedam mjeseci. Projekt je vrijedan 14 milijuna i 550 tisuća kuna.

Skupine u Karlovačkim vrtićima jesu prekapacitirane, no ove godine je upravo iz razloga povećanja kvalitete usluge to izbjegnuto, kaže ravnateljica DV Četiri rijeke Lidija Čale. Osim navedenih 120 mališana koji zadovoljavaju sve kriterije, treba dodati i djecu čiji roditelji ne rade, no prema riječima Lidije Čale i oni imaju priliku za socijalizaciju kroz poludnevni program i igraonicu te malu školu.

Novi vrtić stoga će pružiti i nove mogućnosti za kvalitetnije provođenje vremena djece, a nadajmo se da će i ona djeca koja pohađaju ostale gradske vrtiće dobiti sličnu priliku

Energetski učinkovit, vrtić koji koristi obnovljive izvore energije, još moderniji i ljepši od onog na Turnju – takav bi trebao biti vrtić Švarča, a nadajmo se samo da njegova izgradnja neće značiti podizanje cijene vrtića za sve roditelje, bez obzira na to koji vrtić njihova djeca pohađaju.