web karijera 1160*120
web struka 1160*120

SUVAG na novoj adresi već godinu dana – kroz polikliniku mjesečno prođe 300 pacijenata

KARLOVAC – Župan Karlovačke županije Ivan Vučić sa suradnicima posjetito je danas je Polikliniku za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG u Karlovcu, koja djeluje na novoj adresi, u ulici Vladka Mačeka 48. Župana je primila ravnateljica Zlata Perković sa suradnicima te se zahvalila na pomoći koju Županija pruža njihovoj ustanovi.

Ujedno tim je povodom županu Vučiću te suradnicima predstavila djelatnike te ih pobliže upoznala s njihovim radom.

Poliklinika je na novoj adresi već godinu dana, a Karlovačka županija iako nije njen osnivač pomogla je u uređenju i to znatnim sredstivima.

U preseljnje je Karlovačka Županija uložila 750 tisuća kuna. Pored toga Županija već dvije godine izdvaja 250 tisuća kuna za plaće dva logopeda što je značajna potpora ovoj ustanovi.

suvag_2

Inače, Suvag ima devetnaest zaposlenika od toga čak je jedanaest logopeda što govori o velikoj potrebi jer uz Karlovac samo Zagreb i Osijek imaju slične ustanove. Kroz Suvag, kroz tretmane prevencije, dijagnostike te rehabilitaciju osoba svih dobnih skupina sa jezično-govornim teškoćama, kao i djece sa neuromotoričkim oštećenjima i osoba sa komunikacijskim teškoćama, mjesečno prođe više od 300 ljudi, što djece što odraslih.