web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Za najsiromašnije osnovce Grad sufinancira 50 % cijene kompleta udžbenika

KARLOVAC – U karlovačkoj gradskoj upravi odlučili su subvencionirati nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola, ali ne za sve učenike kao što je to slučaj u Zagrebu, nego samo za one iz socijalno najugroženijih obitelji.

Pravo na pomoć pri kupnji udžbenika imat će dvočlana domaćinstva čiji prihodi nisu veći od 2.100 kuna, tročlana domaćinstva koja mjesečno primaju do 2.300 kuna, četveročlane obitelji čiji ukupni prihodi ne prelaze 2.600 kuna mjesečno, te peteročlane obitelji čiji su mjesečni prihodi do 2.900 kuna. Za svakog daljnjeg člana obitelj prihodovni cenzus podiže se za 300 kuna.

Grad će učenicima koji zadovoljavaju ovaj kriterij sufinancirati 50 % cijene za osnovni komplet udžbenika i radnih bilježnica. Djeca će o svojem pravu biti obaviještena putem matičnih škola, a za učenike koji tek upisuju prvi razred ili nisu korisnici besplatne prehrane, a zadovoljavaju kriterije ukupnog prihoda, pravo na subvenciju knjiga može se ostvariti podnošenjem zahtjeva Upravnom odjelu za društvene djelatnosti.