DANI VINA UZ BEGINE!

KARLOVAC- Manifestacija “Dani vina 2014.” jučer je službeno započela podjelom brojnih odličja, a rezultat je to izuzetno uspješne godine vinara ozaljsko-vivodinskog kraja. Ovo je već 22. izložba vina vinara ovog kraja, a od 130 uzorka, 28 dobilo je zlatnu medalju, 90 je ocijenjeno srebrnom dok je ostatak bronca.

Izuzetno je bilo teško izabrati najbolje, budući da su gotovo svi zaslužili 17 bodova. Tih vina ne treba se posramiti, ona su za svaki stol, izjavio je Darko Vrbanek, jedan od organizatora.

Prezentatori su zapravo već dugogodišnji proizvođači vina, gotovo već tradicionalno nastupaju na ovoj manifestaciji, a karakteristike njihovih produkata su vina bez mane, sa izraženom sortnošću i karakteristikama te sorte.

Kako kaže organizator, lošeg vina u Vivodini nema. Jučerašnje otvorenje započelo je misom u crkvi Sv. Lovre, nakon kojeg je uslijedila dodjela odličja uz nastup KUD-a Vivodina. Nakon izravnog prijenosa utakmice, i poraza naših vatrenih, za povratak dobrog raspoloženja bili su zaduženi Begini.

Svaki dan, svi posjetitelji moći će degustirati 130 uzoraka ovdje dostupnih vina, a za večeras najavljen je nastup grupe “Noćni život”. Bogat i interesantan program očekuje se sutra, a svakako treba spomenuti biciklijadu po vinskoj cesti u 13h, gastrolov – natjecanje lovaca kuhara i nastup Tamburaškog sastava “Zlatne godine”. Posljednji dan, dakle nedjelja, “rezerviran” je za one najupornije koji će uz glazbeni sastav “Fortuna” zatvoriti “Dane vina 2014.”