web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Otvorenje 17. po redu Međunarodnog festivala folklora u nedjelju

KARLOVAC – Više od 180 sudionika iz Argentine, Gruzije, Rusije, Tajvana i otočja Guam sudjelovat će na ovogodišnjem 17. po redu Međunarodnom festivalu folklora. U prosincu prošle godine ovaj je festival dobio i certifikat Međunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture, što je još jedna potvrda kvalitete karlovačkog festivala.

Direktor Festivala Željko Štajcer najavljuje i novitete na otvaranju, odnosno zatvaranju ovogodišnjeg Međunarodnog festivala folklora, no o tome za sada nije htio govoriti. Bogatu tradiciju i kvalitetu festivala folklora svake godine podržava i grad Karlovac, jer Festival doprinosi i očuvanju naše kulturne baštine.

Dodana vrijednost festivala je što se i ove godine održava u sklopu proslave rođendana našeg garda, a folklorna skupina iz Rusije vjerojatno će ostati i na rođendanskom balu. Ove godine nakon svečanog otvorenja koje će biti 6. srpnja u 20 sati u Šancu, festival putuje u Draganić, Ozalj, Dugu Resu i Ogulin. Ove godine za organizaciju je utrošeno 215 tisuća kuna, a bilo je čak 296 zahtjeva za sudjelovanje.