Temeljni kapital KABA-e povećan za 40 milijuna kuna

KARLOVAC – Temeljni kapital Karlovačke banke povećan je za dodatnih 40 milijuna kuna, i to izdavanjem novih redovnih dionica bez obveze objavljivanja javne ponude za preuzimanje. Tako je sa dosadašnjih 96,9 milijuna temeljni kapital banke povećan na 136,9 milijuna kuna.

Odučeno je tako danas na upravo završenoj Glavnoj skupštini dioničara Karlovačke banke, koja je trebala biti održana još u ponedjeljak, ali je odgođena zbog nedostatka kvoruma. Izabran je i novi predsjednik Glavne skupštine, dr. Nedjeljko Strikić, koji će na ovoj dužnosti biti iduće četiri godine.

– U svjetlu promjena u Banci, nakon dokapitalizacije 10. veljače ove godine preuzeta je kontrola nad poslovanjem Banke sukladno postavljenim ciljevima, strategiji i poslovnom planu. U prvoj polovici ove godine ostvaren je značajan porast bilance, depozita i plasmana posebno pravnim osobama, te kontinuiran porast  prihoda od kamata i naknada uz istovremeno smanjenje rashoda. Uprava Banke provodi restrukturiranje poslovanja Banke u svim segmentima: smanjuje cijene izvora sredstava, razvija nove proizvode i dovodi nove komitente u Banku. Aktivno se radi na podizanju kvalitete usluga te na racionalizaciji  ukupnog poslovanja. Novi i nužni iskorak u cilju poboljšanja poslovanja i ostvarivanja snažnije kapitalne adekvatnosti biti će omogućen dokapitalizacijom Karlovačke banke d.d. sukladno donesenoj Odluci o povećanju temeljnog kapitala Društva ulozima u novcu izdavanjem novih redovnih dionica. Cilj Karlovačke banke d.d. je u narednom razdoblju postati kvalitetna, prepoznatljiva, regionalna banka sa jakim podružnicama – priopćili su iz Karlovačke banke.