Partnerstvom do smanjenja nezaposlenosti

KARLOVAC – Karlovačka podružnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pokrenula je s Razvojnom agencijom KARLA, Županijskom gospodarskom komorom i Obrtničkom komorom Karlovačke županije projekt “Vijeće za tržište rada – Radovi u tijeku”, koji je financiran putem europskih fondova. Vijeće je osnovano kako bi se osigurala provedba Strategije za razvoj ljudskih potencijala Karlovačke županije.

Glavni ciljevi ovog projekta su razvijanje kapaciteta Vijeća za tržište rada za europske fondove s posebnim naglaskom na povlačenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, te povećanje uloge Vijeća na području Karlovačke županije. Glavni cilj je, složili su se partneri na projektu, suradnja gospodarstvenika, civilnog i javnog sektora u smanjenju nezaposlenosti.

Vijeće bi, kako su pojasnili suradnici u projektu, trebalo okupiti predstavnike javnih ustanova i gospodarstvenika koji bi zajednički trebali utvrditi kakve radnike trebaju, te kako radnike školovati za određena zanimanja.

U sklopu projekta 10. srpnja će biti održan još jedan sastanak Vijeća za tržište rada na kojem će biti donesena revidirana Strategija razvoja ljudskih potencijala Karlovačke županije, a iz HZZ-a pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže i daju svoj doprinos razvoju ljudskih potencijala.