web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Krleža i nakon završetka projekta ostaje u Karlovcu

KARLOVAC – Na zidu zgrade u Krležinoj ulici osvanuo je neki dan mural s likom jednog od najvećih hrvatskih književnika, Miroslava Krleže. Djelo dugoreškog umjetnika Leonarda Lesića nastalo je u sklopu projekta “Krleža u Karlovcu” kojim je udruga Polka obilježila 120 godina od rođenja Miroslava Krleže.

Izradom murala na zgradi u Novom centru ujedno je označen i kraj projekta, koji je od studenog održavan u Karlovcu. Sve je započelo u Gradskom muzeju nastupom Željka Vukmirice & Militargrenzemusik benda s glazbenim obradama Balada Petrice Kerempuha. Kroz projekt su prošla mnoga poznata imena umjetnika, povjesničara i književnika, a kako su istaknuli u Polki, kroz projekt se isticala poveznica Krleže s Karlovčanima, ponajviše Stankom Lasićem, Slavkom Goldsteinom, povjesničarom i publicistom, likovnim umjetnikom Josipom Vaništom, te kazališnim redateljem Georgijem Parom.

Mural, koji će, nadaju se u udruzi, još dugo ostati na zgradi u Novom centru, koštao je 5 tisuća kuna, a samo je jedno od uličnih umjetničkih djela Leonarda Lesića.

Polki su u realizaciji projekta pomogli Karlovačka županija, Grad Karlovac i Gradska četvrt Novi Centar, te Karlovačka pivovara kroz Donacijski natječaj “Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju”.