Policija sumnjiči gradonačelnika Duge Rese Ivana Baršića za sklapanje štetnog ugovora

DUGA RESA – Dugoreškog gradonačelnika Ivana Baršića karlovačka policija sumnjiči za kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 60-godišnjak kao odgovorna osoba u jedinici lokalne samouprave 1. veljače 2010. godine s Republikom Hrvatskom sklopio Ugovor o korištenju poslovnog prostora na određeno vrijeme od pet godina, a za potrebe smještaja jedne političke stranke i nekoliko udruga kojim se jedinica lokalne samouprave obvezala uz zakup plaćati i sve troškove nastale po osnovi trošenja od strane stvarnih korisnika.

Ujedno, 60-godišnjeg hrvatskog državljanina sumnjiči se da je u razdoblju od 18. studenog 2010. do 31. listopada 2013. sklopio ugovor o korištenju i aneks ugovora s navedenom političkom strankom i udrugom po navedenim uvjetima te koristeći svoj položaj i ovlasti ostali dio neiskorištenog poslovnog prostora, bez pisane suglasnosti Republike Hrvatske, pod istim uvjetima, putem ugovora o korištenju i aneksima ugovora dao na korištenje gradskoj organizaciji političke stranke koje je predsjednik, te trgovačkom društvu s područja Duge Rese i na taj način oštetio jedinicu lokalne samouprave za najmanje 31.315,14 kuna, stoji na internetskim stranicama PU Karlovačke.

Protiv 60-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu proslijeđeno je posebno izvješće.