web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ljetna škola novinarstva do kraja tjedna u Knjižnici za mlade

KARLOVAC – 20-ak mladih koji se žele baviti novinarskim zanatom sudjeluje u Ljetnoj školi novinarstva koja se u organizaciji Udruge za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka održava u Knjižnici za mlade do kraja tjedna. Osim pisanja tekstova mladi će imati prilike upoznati se s montažom i fotografijom. Organizatori se nadaju da će ovakvim vidom edukacije uspjeti doprinijeti razvoju kritičnog novinarstva u Karlovcu, ali i razvoju kritično nastrojenog čitateljstva.

Savjet mladima je: steknite konkretna zvanja, a novinarstvom se bavite kao društveno angažirani pojedinci. Mladi će imati priliku učiti o novinarskim žanrovima, etici, ali naglasak će biti na više prakse, a manje teorije, stoga je predviđen i posjet lokalnoj televizijskoj, radijskoj i web portal redakciji.

Školu podupire Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj. O različitim vrstama medija i njihovoj sinergiji predavat će sportski novinar i predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec, aktivistica Milana Romić koja se bavi analizom medijskih sadržaja govorit će o važnosti vidljivosti manjinskih skupina u meidjima s naglaskom na pitanje predstavljanja žena, dugogodišnji karlovački fotoreporter Denis Stošić govorit će o fotografiji, Vjekoslav Vrbetić vodit će radionicu o snimanju videokamerom i montaži, pokretač Planet magazina Denis Mikšić predavat će na temu razlika između tri medijska sektora, a Miroslav Katić održat će predavanje o lokalnom političkom ustroju i odnosu nezavisnog novinarstva u vlastima.