Policijski ronioci iz Mrežnice izronili 60 komada MES-a

KARLOVAC –  Ukupno 60 komada minsko-eksplozivnih sredstva izronili su protueksplozijski ronioci Zapovjedništva specijalne policije u suradnji s policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke jučer iz Mrežnice na Maloj Švarči.

Izronili su protuoklopnu minu TMRP-6, jednu školsku protuoklopnu metalnu minu TMM-1, osam okvira za automatsku pušku, 45 komada streljiva, jedan školski metak za minobacač i četiri poklopca upaljača za protuoklopnu metalnu minu TMM-1, a sva sredstva bit će uništena prilikom organiziranog uništavanja.

Ronioci su na teren izašli po dojavi savjesnih građana koji su sredstva pronašli, stoga iz PU karlovačke, podsjećaju kako akcija Manje oružja, manje tragedija još uvijek traje te da oružje možete predati bez sankcija,a nikako ne ostavljati ih u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Sve što trebate je nazvati broj 192 i na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje. O svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.