Likovnom kolonijom nastavljene aktivnosti kampa “U potrazi za demokracijom”

VOJNIĆ – Likovna kolonija u Vojniću okupila je sedam umjetnika iz Hrvatske i susjedne BiH koji su sudionicima kampa ”U potrazi za demokracijom” približili svijet umjetnosti. Kroz kamp je ove godine prošlo 73 djece iz Topuskog, Vojnića i Krnjaka, a namjera je da kolonija postane sastavni dio budućih druženja.

Na molbu djelatnika osnovne škole u Vojniću likovna sekcija SKD Prosvjeta pododbora Karlovac organizirala je likovnu koloniju edukativnog karaktera. Naime projekt kampa kojem je cilj povećati znanje o demokraciji djeci s ovih područja finacnijski su pomogli Karlovačka županija, Srpsko narodno vijeće, općine Vojnić, Topusko i Krnjak te Centar za civilne inicijative, a u njega su uključeni i pododbori Prosvjete s ovog područja.

Uz četiri akademska slikara u radu kolonije sudjelovala su i trojica slikara amatera, ali dobrih i vrsnih umjetnika koji su djeci prenjeli dio svog bogatog znanja. I umjetnici i djeca zadovoljni su što su dobili priliku za druženje i učenje, a svi se nadaju da će iduće godine kolonija okupiti još veći broj sudionika.