OŠ Rečica dobila novo krovište, uloženo više od 500 tisuća kuna

REČICA – Veći broj učenika u novoj školskoj godini nije jedina stvar koja veseli ravnateljicu i osoblje OŠ Rečica. Naime upravo ovih dana završeni su radovi na sanaciji krovišta vrijedni više od 500 tisuća kuna, a u školi očekuju i nova računala.

Osnovna škola Rečica novu će školsku godinu započeti u obnovljenom ruhu, naime ovih dana završeni su radovi na sanaciji krovišta. Prije desetak godina krovište je u potpunosti obnovljeno, no prekriveno je azbestnim pločama i od samog početka je prokišnjavalo.

Stoga je grad Karlovac ove godine uložio nešto više od 500 tisuća kuna u obnovu krova. Prošle godine uređena je i kuhinja te blagovaona i postavljena je nova stolarija, a u školi se nadaju da će na red doći i fasada.

Blagi porast učenika veseli, osobito stoga što je više učenika i u područnoj školi u Šišljaviću gdje je upisano pet prvašića, a u Rečici će u prvi razred krenuti 15 učenika. Porast je za tek nekoliko učenika, njih pet do šest no i to su brojke koje nisu loše s obzirom da se radi o maloj školi, kaže ravnateljica Đurđa Rukavina. Osim na matičnoj školi, radovi su odrađeni i na područnoj u Šišljaviću.

Razmišlja se i o energetskoj učinkovitosti, no nažalost financijska situacija koja je iz godine u godinu sve lošija za sada ne dozvoljava neke velike projekte, stoga će i taj dio malo pričekati. U svakom slučaju zvona za početak školske godine uskoro će zazvoniti, male Rečičake dočekat će novi krov, a nastavnici i pomoćno osoblje moći će odahnuti jer na hodnicima neće više biti kante za svake kiše.