Poplave pokrenule 20 novih klizišta

KARLOVAC – Zbog nezapamćene poplave i količine kiša koje su ovih dana pale na naš grad, u Karlovcu i okolici otvorilo se čak 20 novih klizišta. Iako iz Gradske uprave javljaju kako ni jedno klizište direktno ne ugrožava ljudske živote, potrebno je i dalje biti na oprezu.

Klizišta su postala normalna pojava u kišnoj sezoni na našem području. Budući da je cijela ova godina izrazito kišovita, ni nova klizišta nisu začudila građane. Većina klizišta se otvorila na brdovitim područjima u rubnim dijelovima grada, a ona najveća na Jelsi, Vučjaku, te na području Zadobarja.

Nakon popisivanja i obilaska klizišta, trebalo bi se krenuti u njihovu sanaciju. No, kako i sama pročelnica kaže, Grad za to nema novca. Sanacija jednog klizišta niskog rizika procijenjena je na 5 tisuća kuna.

Klizišta su spomenuta i na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Da novca za sanaciju nema niti Županija potvrdio je i ravnatelj Županijske uprave za ceste Boris Kozjan. Tek kad završe sva ispitivanja, dodao je Kozjan, bit će poznati konačni troškovi sanacije klizišta, koje su izazvale kiše i poplave. Ni ne sumnjamo da će se i ovdje raditi o milijunskim iznosima.