Park na jedan dan postao učionica

KARLOVAC – Sedmu godinu za redom u Vrbanićevom perivoju na Korani danas je održana manifestacija “Živjeti s parkom”. Projekt kojeg organizira Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Natura viva, ove godine je uključivala stručni seminar na temu zaštite prirode u gradovima i Natura 2000 područjima, kao i niz radionica za učenika karlovačkih osnovnih škola.

Tako je na šetnicama Vrbanićevog perivoja održano 5 bioloških i 4 geološke radionice, te radionica o Brailleovom pismu. Karlovački osnovci imali su prilike sudjelovati u Školi krša, te u likovno geološkoj radionici naučiti više o fosilima. Oni malo hrabriji više su naučili o speleologiji, te se okušali u penjanju po drveću pomoću speleološke opreme.

Dan prije ove manifestacije Javna ustanova Natura viva po Vrbanićevom perivoju je postavila oznake drveća. Svaki prolaznik sada može pobliže upoznati vrste drveća koje možemo pronaći u jednom od najljepših europskih parkova.

Kad idući put prošetate Vrbanićevim perivojem zastanite kod oznaka drveća, jer sigurno niste znali da su tamo posađena čak tri ginka, te Virđinijski zmaj, koji se rijetko može pronaći na europskom tlu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zivjeti_s_parkom/*{/rokbox}