Nakon poplava – koordinacija službi, jedinica lokalne samouprave i poduzeća dobra

KARLOVAC – Koordinacija službi zaštite i spašavanja, jedinica lokalne samouprave i javnih te komunalnih poduzeća bila je dobra i učinilo se sve što je bilo moguće da se zaštite i spase ljudi i imovina, u vrlo složenim uvjetima natprosječno viskokih vodostaja. Operativne snage, koje su pojačane i pripadnicima Hrvatske vojske te policijskim interventnim postrojbama iz Gospića i Rijeke, sve svoje zadaće odradile su profesionalno slijedeći iskustva stečena u velikoj poplavi iz veljače ove godine, jedan je od zaključka danas održane sjednice Županijskog stožera zaštite i spašavanja.

Istaknuto je da to iskustvo pokazuje da treba popraviti i doraditi sustav uzbunjivanja na području županije, kako ne bi bilo zbunjenosti i nepoznanica u svezi postupanja građana. Uočen je problem komunikacije te sustava veza koje treba osuvremeniti i ojačati.

Cilj je unaprijediti sustav zaštite i spašavanja do te mjere da se u ovakvim i sličnim ekstremnim uvjetima svi poslovi i zadaće obavljaju bez teškoća i prema važećem Planu.

Članovi Stožera, na čelu sa županom Ivanom Vučićem, izrazili su zahvalnost i odali priznanje svim građanima koji su objavom opće opasnosti pomagali operativnim snagama u zaštiti i spašavanju i na taj način dali značajan doprinos u obrani od poplave.