Oboljeli hodanjem od Zagreba do Karlovca pokazuju svoju snagu

KARLOVAC – Karlovačka udruga “Novi život” koja okuplja oboljele od karcinoma, leukemije i malignih bolesti za vikend organizira akciju Hodanjem do zdravlja od Zagreba do Karlovca. U akciju su se uključili članovi Planinarskog društva Karlovac i CEIK-a Braća Seljan, a pokrovitelji su Grad Karlovac i karlovački gradonačelnik.

Više od 50 sudionika trebalo bi ove subote krenuti autobusom prema Zagrebu, odakle bi u dva dana pješke trebali stići do Karlovca. Na putu prema Karlovcu, trebali bi stati i prespavati u Jastrebarskom, te u nedjelju nastaviti put prema cilju na karlovačkom Korzu. Sve je to u cilju senzibiliziranja javnost i svjedočenja o pobjedi nad rakom, leukemijom i ostalim malignim bolestima.

Budući da će na pješačenje od Zagreba do Karlovca krenuti i desetak oboljelih od karcinoma, cijelo vrijeme će u pratnji biti i kombi, u kojem će se umorni sudionici moći odmoriti. Kako bi im dali podršku, u akciju su se uključili i mnogi karlovački planinari.

Ako ste spremni na dvodnevno pješačenje od Zagreba do Karlovca, koje bi trebalo trajati od 6 do 8 sati laganog hoda, uključite se u akciju udruge Novi život. Sudionici na svoje putovanje kreću s Korza u subotu u 7,30 sati.