web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Počeo 10. po redu međunarodni stručni skup “Knjižnica – središte znanja i zabave”

KARLOVAC – U Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića održava se dvodnevni 10. po redu međunarodni stručni skup Knjižnica – središte znanja i zabave. Skup je organiziran u suradnji s knjižnicom Mirana Jarca iz Novog Mesta, a ovogodišnja tema je Na mladima svijet ostaje.

Cilj stručnog skupa je razmjena mišljenja, ideja i primjera dobre prakse u cilju kvalitetnijeg razvoja struke na području rada s korisnicima u Hrvatskoj i Sloveniji. Predstavnici obje knjižnice ponosni su na deset godina održavanja jedinstvenog skupa koji okuplja predstavnike dviju zemalja.

Knjižničari već dugi niz godina nastoje svojim korisnicima osigurati kvalitetne i raznovrsne programe za provođenje slobodnog vremena, a u posljednje vrijeme posebna pozornost posvećena je mladima jer je primjećeno da su njihove čitateljske navike u padu.

Knjižnica u suvremenom društvu predstavlja prostor koji odražava i aktivno oblikuje moderno društvo. Javna je ustanova koja promovira demokraciju, rast i razvoj, stoga mora biti sposobna brzim prilagodbama i praćenju aktualnih društvenih promjena, stoga je organizacija ovakvih skupova od neprocjenjive važnosti.

knjiznica_skup1