web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U prosincu počinje s radom posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala

KARLOVAC – Početkom prosinca s radom će krenuti posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala koja će se nalaziti na Baniji. Od 6. do 31. listopada trajat će akcija prikupljanja pomagala, a svi koji žele donirati to mogu učiniti na nekoliko lokacija u županiji.

U Karlovcu je to Ustanova za zdravstvenu njegu u kući u Mačekovoj ulici, dok u Ogulinu, Dugoj Resi, Slunju, Ozlju i Vojniću donacije možete predati u tamošnjim društvima Crvenog križa. Neke tvrtke i pojedinci već su se odazvali pozivu, tako da je nešto pomagala nabavljeno.

Donirati možete štake, hodalice, klupice, štapove, stajalice, invalidska kolica, medicinske krevete, “princeze”, pelene i uloške za djecu i odrasle, pomagala za vježbanje, ograde za krevete, antidekubitalne madrace i jastuke, urinarne katetere i vrećice…

U posudionici će raditi jedan djelatnik na pola radnog vremena, za početak dva dana u tjednu, a tko bude trebao pomagalo moći će ga dobiti uz preporuku obiteljskog ili liječnika specijaliste, na određeno vrijeme.