Rijeke u padu – u Gornjem Mekušju radi sigurnosti pojačava se nasip, pročistač radi

KARLOVAC – Karlovačke rijeke i dalje padaju. Vodostaj Korane u podne pao je za jedan centimetar i sada je na 815 cm, dok je Kupa pala za dva i trenutno je na 805 cm. No zbog visokog vodostaja Korane na snazi je još uvijek izvanredno stanje, a borba traje i dalje.

U Mravinjaku pumpe od jučer popodne nisu prestale raditi kako Korana ne bi došla do kuća i za sada vatrogasci uspjevaju u tome. U Logorištu su vatrogasci s čamcem ukoliko kome treba prijevoz do kuće.

U Gornjem Mekušju nadzire se nasip koji se upravo počeo dodatno pojačavati kako ne bi popustio jer voda nije došla u kuće, vrlo je blizu na pojedinim mjestima, ali može se reći da je nasip ispunio svrhu barem što se Gornjeg Mekušja tiće. Sada su tamo strojevi koji će ga dodatno učvrstiti.

Voda je ipak došla do pročistača, ali nije ušla, odnosno nije napravila štetu pa pročistač nesmetano radi. No djelatnici Vodovoda i kanalizacije su tamo i dežuraju. Ono što mještani kažu je da je dobro što kruna nasipa koja je skinuta u poplavi prije mjesec dana zatrpana jer Korana sada može nesmetano oticati i zato su kuće ostale sigurne.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/poplava_25102014/*{/rokbox}